Περιγραφή

Η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας μετρά από το 2006 δώδεκα χρόνια επιτυχημένων masterclasses στο βιολί, τη βιόλα, το βιολοντσέλο, το πιάνο, το τραγούδι, τη μουσική δωματίου και την ορχήστρα δωματίου. Πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο στη Λευκάδα.

Το 2019 τα σεμινάρια θα γίνουν στις 16-23 Ιουλίου και θα απευθύνονται σε σπουδαστές βιολιού, βιόλας, βιολοντσέλου και τραγουδιού. Για το τραγούδι το σεμινάριο θα είναι από τις 15-23 Ιουλίου. Δίνεται έμφαση στη μουσική δωματίου και την ορχήστρα δωματίου κάτω από την καθοδήγηση διακεκριμένων καθηγητών. Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν τουλάχιστον τέσσερα ατομικά μαθήματα. Οι σπουδαστές εντάσσονται στα σύνολα μουσικής δωματίου ανάλογα με το επίπεδό τους μόλις ολοκληρωθούν οι αιτήσεις. Παρέχεται ακόμη συνοδεία πιάνου από έμπειρους πιανίστες.

Τα ατομικά μαθήματα πραγματοποιούνται τις πρωινές ώρες και το απόγευμα ακολουθεί η μουσική δωματίου και η ορχήστρα.

Το σεμινάριο τραγουδιού περιλαμβάνει δύο sessions. Στο πρώτο οι σπουδαστές δουλεύουν πάνω στην τεχνική, την ερμηνεία και τη γλώσσα και στο δεύτερο τα μαθήματα εστιάζουν σε άριες/ντουέτα, στη σκηνική παρουσία και την προετοιμασία των ρόλων για την οπερέτα DAPHNIS AND CHLOE του J.OFFENBACH. Οι συμμετέχοντες που δε θα πάρουν μέρος στην οπερέτα θα δουλέψουν με τον σκηνοθέτη σε σκηνές από όπερες που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Στους σπουδαστές δίνεται η δυνατότητα να παίξουν και να τραγουδήσουν σε performance classes, σε συναυλίες ανοιχτές στο κοινό και στην όπερα.

Οι αφίξεις θα γίνουν στις 15 Ιουλίου για τους τραγουδιστές και στις 16 Ιουλίου για τους έγχορδους (οποιαδήποτε ώρα) και οι αναχωρήσεις για όλους θα είναι στις 23 Ιουλίου το πρωί.