Περιγραφή

Η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας μετρά από το 2006 έντεκα χρόνια επιτυχημένων masterclasses στο βιολί, τη βιόλα, το βιολοντσέλο, το πιάνο, το τραγούδι, τη μουσική δωματίου και την ορχήστρα δωματίου. Πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο στη Λευκάδα.

Το 2018 τα σεμινάρια θα γίνουν στις 9-16 Ιουλίου και θα απευθύνονται σε σπουδαστές βιολιού, βιόλας, βιολοντσέλου και τραγουδιού. Για το τραγούδι το σεμινάριο θα είναι από τις 9-21 Ιουλίου, για όσους σπουδαστές επιθυμούν να πάρουν μέρος στην όπερα. Δίνεται έμφαση στη μουσική δωματίου και την ορχήστρα δωματίου κάτω από την καθοδήγηση διακεκριμένων καθηγητών. Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν τουλάχιστον τέσσερα ατομικά μαθήματα. Οι σπουδαστές εντάσσονται στα σύνολα μουσικής δωματίου ανάλογα με το επίπεδό τους μόλις ολοκληρωθούν οι αιτήσεις. Παρέχεται ακόμη συνοδεία πιάνου από έμπειρους πιανίστες.

Τα ατομικά μαθήματα πραγματοποιούνται τις πρωινές ώρες και το απόγευμα ακολουθεί η μουσική δωματίου και η ορχήστρα.

Το σεμινάριο τραγουδιού περιλαμβάνει δύο sessions. Στο πρώτο οι σπουδαστές δουλεύουν πάνω στην τεχνική, την ερμηνεία και τη γλώσσα και στο δεύτερο τα μαθήματα εστιάζουν σε άριες/ντουέτα, στη σκηνική παρουσία και την προετοιμασία των ρόλων για την όπερα COSI FAN TUTTE του W.A. MOZART. Οι συμμετέχοντες που δε θα πάρουν μέρος στην όπερα θα δουλέψουν επίσης με τον σκηνοθέτη σε άριες της επιλογής τους.

Στους σπουδαστές δίνεται η δυνατότητα να παίξουν και να τραγουδήσουν σε performance classes, σε συναυλίες ανοιχτές στο κοινό και στην όπερα.

Οι αφίξεις θα γίνουν στις 9 Ιουλίου (οποιαδήποτε ώρα) και οι αναχωρήσεις στις 16 Ιουλίου το πρωί. Για τους τραγουδιστές που θα συμμετέχουν στην όπερα οι αναχωρήσεις θα γίνουν στις 21 Ιουλίου το πρωί.