Περιγραφή

Η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας μετρά από το 2006 δεκατέσσερα χρόνια επιτυχημένων masterclasses στο βιολί, τη βιόλα, το βιολοντσέλο, το πιάνο, το τραγούδι, τη μουσική δωματίου και την ορχήστρα δωματίου. Πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο στη Λευκάδα.

Το 2021 τα σεμινάρια θα γίνουν στις 20-27 Ιουλίου και θα απευθύνονται σε σπουδαστές βιολιού, βιόλας, βιολοντσέλου, πιάνου και τραγουδιού. Δίνεται έμφαση στη μουσική δωματίου υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων καθηγητών. Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν τουλάχιστον τέσσερα ατομικά μαθήματα. Οι σπουδαστές εντάσσονται στα σύνολα μουσικής δωματίου ανάλογα με το επίπεδό τους μόλις ολοκληρωθούν οι αιτήσεις. Παρέχεται συνοδεία πιάνου από έμπειρους πιανίστες.

Τα ατομικά μαθήματα πραγματοποιούνται τις πρωινές ώρες και το απόγευμα ακολουθεί η μουσική δωματίου.

Το σεμινάριο τραγουδιού περιλαμβάνει δύο sessions. Στο πρώτο οι σπουδαστές δουλεύουν πάνω στην τεχνική, την ερμηνεία και τη γλώσσα. Το masterclass της Μυρτούς  Παπαθανασίου θα εστιάσει στη σωστή χρήση της φωνής, καθώς η τεχνική είναι η βάση για το καλό τραγούδι. Όλοι οι σπουδαστές θα πρέπει να αποστείλουν μια λίστα των κομματιών που επιθυμούν να μελετήσουν, στην οποία να συμπεριλαμβάνεται απαραιτήτως μία άρια και ένα ρετσιτατίβο του W.A.Mozart. Το masterclass της Χαρούλας Γκλαβοπούλου με αφετηρία ασκήσεις για τη σωστή στάση του σώματος και τη χρήση της αναπνοής στη φώνηση, θα επικεντρωθεί στην εφαρμογή αυτών των βασικών αρχών σε ρεπερτόριο με βάση το επίπεδο του εκάστοτε μαθητή, αρχάριου ή προχωρημένου.  Στο δεύτερο session τα μαθήματα εστιάζουν σε άριες/ντουέτα υπό την καθοδήγηση του Νίκου Βασιλείου.

Στους σπουδαστές δίνεται η δυνατότητα να παίξουν και να τραγουδήσουν σε performance classes και σε συναυλίες στο Κηποθέατρο ‘Άγγελος Σικελιανός’ στις 25 και τις 26 Ιουλίου. Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης, αν δε μας επιτραπεί να πραγματοποιήσουμε τις συναυλίες με συμμετοχή του κοινού, αυτές θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω ψηφιακών καναλιών.

Οι αφίξεις θα γίνουν στις 20 Ιουλίου οποιαδήποτε ώρα. Οι αναχωρήσεις θα είναι στις 27 Ιουλίου το πρωί.