Περιγραφή

Η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας μετρά από το 2006 δέκα χρόνια επιτυχημένων masterclasses στο βιολί, τη βιόλα, το βιολοντσέλο, το πιάνο, το τραγούδι, τη μουσική δωματίου και την ορχήστρα δωματίου. Πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο στη Λευκάδα. Τα μαθήματα γίνονται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Μουσικού σχολείου Λευκάδας καθώς και στο ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν αποκλειστικά οι συμμετέχοντες.

Το 2017 τα σεμινάρια θα γίνουν στις 11-20 Ιουλίου και θα απευθύνονται σε σπουδαστές βιολιού, βιόλας, βιολοντσέλου, πιάνου, διεύθυνσης ορχήστρας και τραγουδιού. Δίνεται έμφαση στη μουσική δωματίου και την ορχήστρα δωματίου κάτω από την καθοδήγηση διακεκριμένων καθηγητών. Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν τουλάχιστον τέσσερα ατομικά μαθήματα. Οι μαέστροι έχουν ομαδικά και ατομικά μαθήματα. Οι σπουδαστές εντάσσονται στα σύνολα μουσικής δωματίου ανάλογα με το επίπεδό τους μόλις ολοκληρωθούν οι αιτήσεις. Παρέχεται ακόμη συνοδεία πιάνου από έμπειρους πιανίστες.

Τα ατομικά μαθήματα πραγματοποιούνται τις πρωινές ώρες και το απόγευμα ακολουθεί η μουσική δωματίου και η ορχήστρα.

Το σεμινάριο τραγουδιού περιλαμβάνει δύο sessions. Στο πρώτο οι σπουδαστές δουλεύουν πάνω στην τεχνική, την ερμηνεία και τη γλώσσα και στο δεύτερο τα μαθήματα εστιάζουν σε άριες/ντουέτα, στη σκηνική παρουσία και την προετοιμασία των ρόλων για τις όπερες ‘ΤΟ ΜΕΝΤΙΟΥΜ’ και ‘ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ’ του G.C.MENOTTI.

Το σεμινάριο διεύθυνσης ορχήστρας θα απαρτίζεται από 2 καθημερινά sessions με πιανίστα και ορχήστρα εγχόρδων.

Τα μαθήματα πιανιστικής συνοδείας στοχεύουν στο να εκπαιδεύσουν τους πιανίστες στη συνοδεία εγχόρδων οργάνων και τραγουδιστών. Τα μαθήματα εστιάζουν στις τεχνικές του συνοδού πιανίστα. Οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να συνοδεύσουν συμμετέχοντες στο σεμινάριο από τις τάξεις των εγχόρδων και του τραγουδιού.

Στους σπουδαστές δίνεται η δυνατότητα να παίξουν και να τραγουδήσουν σε performance classes, σε συναυλίες ανοιχτές στο κοινό και στην όπερα.

Οι αφίξεις θα γίνουν στις 11 Ιουλίου (οποιαδήποτε ώρα) και οι αναχωρήσεις στις 20 Ιουλίου το πρωί.