Διδάσκοντες

Νικόλας Βασιλείου – μουσική διεύθυνση / coach
Teru Yoshihara
– κλασικό τραγούδι
Χαρίκλεια Γκλαβοπούλου – κλασικό τραγούδι
Παναγιώτης Αδάμ – σκηνοθεσία / μελοδραματική
Δημήτρης Χανδράκης – βιολί
Απόλλων Γραμματικόπουλος – βιολί
Χαρά Σειρά – βιόλα
Χρύσα Γρένδα – correpetitor / coach

 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Πιανίστας, αρχιμουσικός και συνθέτης, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο (Καλομοίρη) (δίπλωμα με αριστείο Εξαιρετικής επιδόσεως) και ανώτερα θεωρητικά της Μουσικής (Ν. Νευράκης, Ι.Παπαδάτος, Πατρικίδης, Φ.Τσαλαχούρης) στην Αθήνα, και διεύθυνση ορχήστρας στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου Σκωτίας στη Γλασκόβη (A.Mitchell, M.Brabbins), με Υποτροφίες Ακαδημίας Αθηνών (κληροδότημα Ι.Βώζου) και Βασιλικής Ακαδημίας Γλασκώβης«Alexander Gibbsonmerit». Παράλληλα, παρακολούθησε κύκλο μαθημάτων Μουσικής ανάλυσης και σημειωτικής με τον καθηγητή S.Daviesmoon.

Δίδαξε μουσική στη Μέση Εκπαίδευση (Νέα Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα), καθώς και πιάνο και διεύθυνση χορωδίας στο Εθνικό Ωδείο (1987-2001). Ως διευθυντής της Παιδικής Χορωδίας «Μανώλης Καλομοίρης» (1992-2000) συνεργάστηκε με την ΕΛΣ Παλιάτσοι», «Χένσελ & Γκρέτελ», «Μποέμ», «Τόσκα») το Φεστιβάλ Αθηνών («Τουραντότ», «Κάρμεν») και το Μ.Μ.Α. («Κάρμινα Μπουράνα»). Ηχογράφησε το σύνολο των εργων για παιδική χορωδία του Μανώλη Καλομοίρη.

 Ως μουσικός εκγυμναστής από το 1994 εχει συμμετάσχει στη μουσική προετοιμασία σε τουλάχιστον 60 παραγωγές της ΕΛΣ, της Όπερας Δωματίου Αθηνών και του Μ.Μ.Α, συνεργαζόμενος με κορυφαίους Έλληνες και ξένους λυρικούς καλλιτέχνες (Γ. Ντιμιτρόβα, Ν.Μαρτινούτσι, Φ.Πατανε, Δ.Καβράκος, Δ.Πλατανιάς, Μ.Παπαθανασίου κ.α).

 Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με το Αμφιθέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου σε παραστάσεις Αρχαίας Τραγωδίας στο Φεστιβάλ Επιδαύρου (1999-2002) συνεργαζόμενος με κορυφαίους Έλληνες συνθέτες όπως οι Θεοδωράκης, Αντωνίου, Μικρούτσικος, Κουρουπός, Γαζουλέας κ.α. και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών («Βακχες» Ι.Σιδέρης, Γ.Μεταλληνός).

Το 2000 διεύθυνε ως αρχιμουσικός σε πρώτη παγκόσμια το μιούζικαλ του Δ.Παπαδημητρίου «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» στο Εθνικό Θέατρο.

 Αρχικά βοηθός διευθυντή χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2001-2003) και από το 2005 ως το 2011 Διευθυντής Χορωδίας της ΕΛΣ, αριθμώντας πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις, όπως «Grand Macabre» του Ligeti, «il Priggioniero» του Dallapiccola και«Nixon in China» τουJ.Adams.

Βοηθός Αρχιμουσικός κορυφαίων μαέστρων όπως του Έλληνα Λουκά Καρυτινού (Τουραντότ φεστιβάλ Αθηνών 2009) και του Γάλλου Φιλίπ Ωγκέν (Τανχώυζερ ΟΜΜΑ 2009) πρόσφατα και του Β.Χριστόπουλου στην πρώτη παγκόσμια της «Φόνισσας» του Γ.Κουμεντάκη.

Έχει συνεργαστεί σαν αρχιμουσικός με την Κ.Ο.Α. (την Ορχήστρα των Χρωμάτων,την Ορχήστρα της ΕΛΣ, την Ορχήστρα της ΕΡΤ, το μουσικό σύνολο Ergon Ensemble και το μουσικό σύνολο Artefacts).

Σαν συνθέτης, έργα του έχουν παρουσιάσει εκτός αλλων, το Μ.Μ.Α.(Arena Metropolity – στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Ολυμπιακών αγώνων 2004), η Ορχήστρα των Χρωμάτων, η χορωδία της ΕΡΤ.

 Εχει συνθέσει μουσική για το θέατρο «Μάνα Κουράγιο» Μπρέχτ, «Μήδεια» Ευρυπίδη, «Γενικό γραμματέα» Καπετανάκη, κ.α.

 Από το 2011-2016 διευθυντής μουσικών σπουδών ΕΛΣ, βοηθός αρχιμουσικός και υπεύθυνος σπουδών του Όπερα Στούντιο ΕΛΣ, της μοναδικής Κρατικής Σχολής για την εκμάθηση της Όπερας σε νέους τραγουδιστές.

 Δύο συνεχόμενες χρονιές συνεργαζόμενος αρχιμουσικός στις παιδικές παραγωγές της ΕΛΣ (Κοκκινοσκουφίτσα του Μπάραμπ και Προσοχή ο πρίγκιπας λερώνει του Κυπουργού).

 Αρχιμουσικός στις παραγωγές του όπερα στούντιο της ΕΛΣ («Η Ψευτοαφελής» του Μότσαρτ, «Άντρας για όλες» του Γκαλούππι, «Ορφέας στον Άδη» του Όφφενμπαχ).

 Αρχιμουσικός στη Σύγχρονη Όπερα της ΕΛΣ, διευθύνοντας πρώτες Πανελλήνιες έργων Μιγιώ, Μπαρμπέρ, Σωγκέ, Γκλάνερτ, Μπλάχερ κ.α., καθώς και πρώτες παγκόσμιες έργων Ελλήνων όπως Λ. Τόνια, Α.Ντάρλα, Μ.Σοφιανόπουλου, Γ.Εμφιετζή, Ι.Βαλέτ.

 Μουσικός σύμβουλος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «τρίτο κουδούνι» ως συνεργαζόμενος σκηνοθέτης για την παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Καμπανέλλη.

 Πρόσφατα παρουσίασε σε δική του μουσική διδασκαλία και διεύθυνση την οπερα του Γουώλτον «Η Αρκούδα» (Τσέχωφ) σε σειρά παραστάσεων στο θέατρο «Σημείο».

 Συνεργάστηκε με την Ορχήστρα Καμεράτα και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για την παρουσίαση σε πρώτη πανελλήνια της παιδικής οπερέττας του Γ.Χόλστ «Η Ιδέα», του πρώτου ιστορικά εργου για παιδιά με πολιτικό νόημα.

 Σε συνεργασία με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ (Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, Χορωδία) διεύθυνε το επετειακό αφιέρωμα – συναυλία στη Σοφία Βέμπο που ελαβε χώρα στο θέατρο «Παλλάς».

 Συνεργαζόμενος με την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, διεύθηνε τις πρώτες Πανελλήνιες των «Λευκό Ρόδο» του Ο.Τσίμμερμανν,του «Ζ» του Μ. Μπορμπουδάκη και των «Βακχών» του Ι. Ξενάκη.

 Μουσικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Αθηνών για το 2017 και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Επίσης διεύθυνε τον τελικό του Grand Prix «Maria Callas» στην Αθήνα για το 2018, καθώς επίσης και την πρώτη παρουσίαση της όπερας για παιδιά «Η πριγκήπισσα και το μπιζέλι’’ του Ερνστ Τοχ στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

 

TERU YOSHIHARA

Ο TERU YOSHIHARA σπούδασε μουσική παιδαγωγική και κλασικό τραγούδι στο Kρατικό Πανεπιστήμιο Μουσικής και Τεχνών στο Τόκυο. Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του στη Scuola Musicale στο Μιλάνο ασχολήθηκε εντατικά με το ιταλικό belcanto. Ολοκλήρωσε επίσης τις σπουδές του στην Κρατική Ακαδημία Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών στη Στουτγκάρδη στον τομέα ερμηνείας Lieder και όπερας. Το 1995 έκανε με επιτυχία το ντεμπούτο του ως βαρύτονος στο ρόλο του Sharpless στη Μαντάμ Μπατερφλάι του Puccini. Ένα χρόνο αργότερα κέρδισε το πρώτο βραβείο στον ιαπωνικό διαγωνισμό Lieder στο Τόκυο και από τότε τραγουδά με μεγάλη επιτυχία σε συναυλίες και όπερες στην Ευρώπη και την Ιαπωνία. Παράλληλα συνεργάζεται με ονομαστούς μαέστρους όπως ο Nello Santi και ο Helmuth Rilling. Από το 2002 μεγάλη επιθυμία του είναι να προάγει στην Ευρώπη τα Ιαπωνικά έντεχνα τραγούδια. Από τότε δίνει στο πλαίσιο του Γερμανο-Ιαπωνικού διαλόγου μαζί με τον πιανίστα Felix Romankiewicz πολυάριθμες συναυλίες με ποικίλα προγράμματα στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, στις οποίες αντιπαραβάλλει τα γερμανικά με τα ιαπωνικά έντεχνα τραγούδια.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται εντατικά με ερμηνευτές της παραδοσιακής γιαπωνέζικης μουσικής, ειδήμονες των παραδοσιακών οργάνων, κυρίως του koto και του taiko.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα ως επισκέπτης καθηγητής σε workshops μεταφέρει σε ενδιαφερόμενους διάφορες πλευρές του πολιτισμού της πατρίδας του και διδάσκει επιπλέον Ιαπωνολογία στο Πανεπιστήμιο του Tuebingen. To ευρύ μουσικό και πολιτιστικό του φάσμα προσδίδει στην καλλιτεχνική δημιουργία του ως τραγουδιστή μια ιδιαίτερη ουσία και βαρύτητα.

Πέρα από όλα αυτά αγαπά ιδιαίτερα να δουλεύει μουσικά με παιδιά και νέους. Με ιδιαίτερη παρότρυνση, επιστημονική και παιδαγωγική ικανότητα βοηθά νεαρές αντρικές φωνές κατά την περίοδο της μεταφώνησης, όταν αυτές πρέπει να προσαρμοστούν σε μια νέα θέση ομιλίας και τραγουδιού. Μέλημα του είναι να προωθεί συνεχώς νέα ταλέντα και για αυτό είναι μέλος της επιτροπής στον διαγωνισμό Jugend Musiziert.

Οι μαθητές του τραγουδούν σε σημαντικά θέατρα ανά τον κόσμο και είναι διεθνώς επιτυχημένοι σολίστες. Από το 2007 διδάσκει στην Ακαδημία της Στουτγκάρδης, όπου και κατέχει θέση καθηγητή από το 2014.

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΓΚΛΑΒΟΠΟΥΛΟΥ

Η Χαρίκλεια Γκλαβοπούλου γεννήθηκε στη Δράμα. Σπούδασε Μονωδία στο Ν.Ω.Θ. (τάξη Βαρβάρας Τσαμπαλή) και πήρε το δίπλωμά της με άριστα παμψηφεί. Παρακολούθησε σεμινάρια με διακεκριμένους καλλιτέχνες: Κώστας Πασχάλης, Νίκος Ζαχαρίου, Gabriele Pisani, Sergio Magli, F.M. Carminatti, Δάφνη Ευαγγελάτου, Mirella Freni, Cheryl Studer κ.α..

Συνέχισε τις σπουδές της στην Genova της Ιταλίας με την Gabriella Ravazzi.

Το ιταλικó της ντεμποúτο το έκανε με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Silvia στο «Ζanetto» του Mascagni (Τeatro Mancinelli, Οrvieto,διεύθυνση Gioele Muglialdo) και ακολούθησαν ρεσιτάλ σε πολλές πόλεις της Ιταλίας και μια περιοδεία με το Gruppo Caronte. Έδωσε ρεσιτάλ με έργα ελλήνων συνθετών στο Αuditorium του Τeatro Carlo Felice στη Genova και στη Fiera Internazionale Di Milano, υπό την αιγίδα του ελληνικού προξενείου.

Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε στο ρόλο της Belinda στην όπερα του Purcell «Dido and Aeneas»,(σκηνοθεσία Βασίλης Νικολαίδης,διεύθυνση Άλκης Μπαλτάς)

Συνεργάστηκε με την Δ.Ο.Θ., την Κ.Ο.Θ., το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Όπερα Θεσσαλονίκης και άλλους φορείς ερμηνεύοντας ρόλους στα έργα: Requiem Mozart, «Medium» και «O Pulchritudo» του Μenotti, «Gianni Schicchi» του Puccini, «Hansel und Gretel» του Humperdinck, «La Τraviata» και «Rigoletto» του Verdi υπο τη διεύθυνση μαέστρων όπως οι: Λουκάς Καρυτινός, Νίκος Αθηναίος, Δημήτρης Αγραφιώτης, Βύρων Φιδετζής , Luciano Di Martino κ.α.

Έχει εμφανιστεί στα Δημήτρια, το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, το Φεστιβάλ Ολύμπου, το Φεστιβάλ πιάνου Θεσσαλονίκης, την Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα, την Πλατφόρμα χορού του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και σε πολλά φεστιβάλ ανα την Ελλάδα.

Ενσάρκωσε τη Μαργαρίτα στη Μουσικοθεατρική παράσταση «Η Ιστορία της Μαργαρίτας…από τον Φάουστ» στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης.

Έχει συμπράξει με το κουαρτέτο εγχόρδων «Αιμίλιος Ριάδης» και το «Μακεδονικό κουαρτέτο Σαξοφώνων» σε έργα μουσικής δωματίου.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ..

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜ

Σπούδασε σχέδιο στη σχολή του Θ. Παπιώτη, σκηνογραφία στη σχολή Ι.Α.S, Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και κατόπιν μαθήτευσε και δούλεψε δίπλα στη γλύπτρια Τίνα Παραλή, ειδικευόμενος στη γλυπτική θεάτρου.

Το 1994 φοιτά στη σχολή του «Θεάτρου Τέχνης» Καρόλου Κούν. Από το 2009 έως το 2014 μαθήτευσε Τεχνική Alexander (Alexander Technique) με τον Γιώργο Μάτσκαρη.

Έχει πάρει μέρος στις παραστάσεις: Ευριπίδη «Άλκηστις» (Χορός), Ιονέσκο «Το Παιχνίδι της Σφαγής» (Ζυλ) σκην. Γ. Λαζάνη, M. Γκάτσο «Ένα Καπέλο Γεμάτο Βροχή» (Τζόνι), Μ Κορρέ «Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου» (Λάκης), Αριστοφάνη «Αχαρνείς» (Ευριπίδης, Χορός) σκην. Α. Μιχόπουλου, Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης» (Κράτος) σκην. Χ. Καλαβρούζος. Συμμετείχε επίσης στην μικρού μήκους ταινία «Πάμε Πάλι» (σκηνικά – κοστούμια) σε σκηνοθεσία Δ. Γιαμλόγλου.

Ως γλύπτης δούλεψε με τους σκηνογράφους: Γ. Ζιάκα, Γ. Πάτσα, Α. Δαγκλίδη, Ε. Νάθενα, Λ. Πεζανού, Α. Βέττα και με το ζωγράφο Α. Φασιανό.

Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις :

Ωραία Ελένη – J. Offenbach | 2014-2015

Θέατρο OLVIO / Δημοτικό Θέατρο Πειραιά / SAF / Θέατρο Αυλαία

Dido & Aeneas – H. Purcell | 2014-2015

15ο Διεθ. Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης / VAULT Theatre Plus / Θέατρο Βικτώρια

Μετά από όνειρο – σκηνική σύνθεση πάνω στη δημοτική ποίηση | 2013 | Θέατρο OLVIO

Γυάλινα Πηγάδια – performance installation | 2010

Θεατρική Σκηνή Α. Αντωνίου / Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

Η Παγίδα – Ρ. Τομά | 2009 | ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης

Οι Φασουλήδες με το Ρόπαλο – Φ. Γκ. Λόρκα | 2008 | ΔΗ.ΠΕ. ΘΕ. Ρούμελης

Μύθοι και Παρα-μύθοι | 2008 |ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης

Madama Butterfly – G. Puccini | 2006 | σε συνεργασία με τον Π. Παπαγεωργόπουλο |Θίασος Κώδικας

Ο Χιονάνθρωπος των Χριστουγέννων, Μότσαρτ. Τα πρώτα χρόνια, Η πιο παράξενη ιστορία που έχω ακούσει, Χριστούγεννα στην Πόλη μας, Μια συναυλία… ένα παραμύθι, Νύχτα Χριστουγέννων, Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη | 2004 – 2015 |Δημοτικό Ωδείο Λαμίας σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης

Ελίζα – Ξ. Καλογεροπούλου | 1993 | Δημοτικό Θέατρο Συκεών

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΝΔΡΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965.

Ιδρυτικό μέλος του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου, σπούδασε βιολί στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με τον Κοσμά Γαλιλαία και στην Ακαδημία της Βιέννης με τον G. Pichler.  Αποφοίτησε το 1988.

Ως σολίστ, εμφανίστηκε με τις πιο σημαντικές ελληνικές ορχήστρες.

Απο το 1996 έως το 2003 υπήρξε κοντσερτίνο της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Η δισκογραφία του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων όλα τα κουαρτέτα των: Γιώργου Σισιλιάνου, Νίκου Σκαλκώτα, Μίκη Θεοδωράκη, Φίλιππου Τσαλαχούρη καθώς επίσης τα πρώιμα κουαρτέτα του Carl Nielsen και τα κυριότερα έργα Μουσικής Δωματίου του O.Respighi.

Από το 1993 διδάσκει βιολί στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και από το 2002 στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 

 ΑΠΟΛΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και προέρχεται από μουσική οικογένεια. Ξεκίνησε σπουδές βιολιού στο Ωδείο Αθηνών με τον Π.Δεσποτίδη.Κατά τη διάρκεια των σπουδών του τιμήθηκε με βραβεία και χρηματικά έπαθλα για την επίδοση του.Το 1991 αποφοίτησε από το Αττικό Ωδείο με υψηλές διακρίσεις .Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. συνέχισε τις σπουδές του στην Αυστρία και την Γερμανία με τους Στ. Καφαντάρη, Χρ.Πολυζωίδη και Β.Ράντεμαχερ ενώ αναζήτησε περαιτέρω μουσικά ερεθίσματα συμμετέχοντας σε σεμινάρια των Λ.Ντάβιντ, Λ.Μόρντκοβιτς, Ζ.Μπρον, Γ.Χαλας.Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο με Άριστα από το Μουσικό Πανεπιστήμιο του Τρόσινγκεν.
Εμφανίζεται τακτικά ως σολίστ συμπράττοντας με σύνολα και συμφωνικές ορχήστρες της Ελλάδας και του εξωτερικού (Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ,Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, Λούκας Ντάβιντ ανσάμπλ, ορχήστρα του διαγωνισμού Άλπε-Άντρια, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Σολίστ της Πάτρας, Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφιας, Royal Danish Orchestra ensemble κ.α.)
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών, μέλος του Τρίο Άρτε ενώ κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με χαρισματικούς μουσικούς σε συναυλίες και διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό(Φεστιβάλ της Μαγιόρκα,Armonie della Sera,Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας ,Διεθνές Φεστιβάλ Σαντορίνης,Φεστιβάλ Κυκλάδων κ.α.)Έχει προσκληθεί από τον φημισμένο Αυστριακό βιολιστή Λούκας Ντάβιντ να συμμετάσχει στο διεθνές φεστιβάλ μουσικής δωματίου που διεξάγεται στη Λίμα του Περού προς τιμήν του. Έχει επίσης εμφανιστεί στην τηλεόραση και έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο.
Ως ντούο με την πιανίστα αδερφή του Μίνα Γραμματικοπούλου, έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε αξιόλογα φεστιβάλ και σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς, όπως το Φεστιβάλ Πεντέλης,ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος,το Ωδείο Φίλιππος Νάκας,το Μουσείο Γουλανδρή,η Εκπαιδευτική Τηλεόραση της ΕΡΤ,ενώ ήταν επίτιμοι προσκεκλημένοι του Τρίτου Προγράμματος στον εορτασμό για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του.
Ασχολείται συστηματικά με τη διδασκαλία,κυρίως μετά την θητεία του ως καθηγητής βιολιού και Επόπτης της Σχολής Εγχόρδων στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Έχει διατελέσει καθηγητής βιολιού στο Ωδείο Αθηνών ενώ προσκαλείται τακτικά ως καθηγητής σε θερινά σεμινάρια(Art Campus,Φεστιβάλ Πηλίου,Θερινή Ακαδημία του Φεστιβάλ Κυκλάδων κ.α.) και ως μέλος επιτροπής σε γνωστούς μουσικούς διαγωνισμούς(Ταλέντα Φίλωνα, ακροάσεις της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.α.).Σήμερα διδάσκει στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών.
Έχει βραβευτεί στον διεθνή διαγωνισμό βιολιού Άλπε-Αντρια στη Γκορίτσια της Ιταλίας, αποσπώντας κολακευτικές κριτικές από τον τύπο κατά τις επακόλουθες συναυλίες σε πόλεις της Ιταλίας,της Αυστρίας,της Σλοβενίας,και της Κροατίας.
Από το 2003 είναι Κορυφαίος Α’ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών,ενώ εκτελεί σε τακτική βάση χρέη Εξάρχοντος.

ΧΑΡΑ ΣΕΙΡΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970.

Σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο με τη Σοφία Ποιμενίδου και το Στέλιο Καφαντάρη  και στο Conservatoire National Superieur των Παρισίων με τον Jean Sulem. Αποφοίτησε το 1994 με Α’ βραβείο βιόλας παμψηφεί και ειδική διάκριση. Συνέχισε τις σπουδές της στο Conservatoire του Bordeaux με τον Τάσο Αδαμόπουλο.

Εμφανίστηκε ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και την Ορχήστρα των Χρωμάτων.

Μέλος του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου από το 2001 έως το 2006, εμφανίστηκε σε σημαντικά φεστιβαλ μουσικής δωματίου και ηχογράφησε έργα Respighi, Nielsen και Σκαλκώτα για την BIS.

Διετέλεσε Α’ βιόλα στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και την Ορχήστρα των Χρωμάτων και σήμερα κατέχει την ίδια θέση στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Διδάσκει βιόλα στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 

ΧΡΥΣΑ ΓΡΕΝΔΑ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 5 ετών πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης, όπου αργότερα ξεκίνησε τις σπουδές της και στα ανώτερα θεωρητικά. Ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές της στη Θεσσαλονίκη με το δίπλωμα πιάνου (Άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο) και το δίπλωμα σύνθεσης (Άριστα παμψηφεί).Μετά από πενταετή κύκλο σπουδών αποφοίτησε το 2000 από την τάξη πιάνου του Prof. J. Schroeder της Ανώτατης Μουσικής Ακαδημίας «Hanns Eisler» Βερολίνου. Το 1996 κέρδισε το 2ο βραβείο ερμηνείας στο διαγωνισμό «Hanns Eisler» για σύνθεση και ερμηνεία σύγχρονης μουσικής. Ως συνθέτις συμμετείχε με έργα της σε συναυλίες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Κρατικής Όπερας Βερολίνου, ενώ ως πιανίστα συνεργάζεται με μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, Ελβετία, Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία και Σουηδία, σε σημαντικές αίθουσες όπως: Cite de la musique Paris, Barbican Center London, Sage Gateshead Newcastle, Town Hall Birmingham. Διδάσκει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Ν. Σμύρνης, στο Ωδείο Κέντρο Τεχνών «Ακρόπολις» στο Κουκάκι, και στο Ωδείο Σύγχρονης Μουσικής Έκφρασης στην Παλλήνη. Από το 2007 μέχρι το 2011 ήταν διδάσκουσα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει συνεργαστεί ως συνοδός πιανίστα με τη Θερινή Μουσική Ακαδημία στην Κέρκυρα και το φεστιβάλ Ticino Musica στην Ελβετία. Έχει αναλάβει τη μουσική προετοιμασία στο Studio όπερας της Μουσικής Εβδομάδας στη Λευκάδα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.